Media ja bloggaajat, tervetuloa Nelonen Median pressisivulle!

 

Pressisivustoltamme löydät Nelonen Median kanavia ja ohjelmistoa koskevat tärkeimmät tiedot ja tiedotteet.

Muistathan, että tarjolla olevia pressikuvia saa käyttää vain ohjelmaan liittyvän uutisen, blogi- tai somepostauksen yhteydessä. Mainitse kuvakrediiteissä kuvaajan nimi ja/tai Nelonen Media.

Alta löydät tärkeimmät tiedotteemme sekä muita hyödyllisiä linkkejä!

Tervetuloa tekemään kanssamme Suomen suurimpia tv-ilmiöitä!

 

Nelonen Median PR & Press -asiat: tiedotus@nelonenmedia.fi

JULKISTUS: Idols-tuomaristo uudistuu – uutta pop-idolia etsivät Elastinen, Jannika B, Maija Vilkkumaa ja näyttävän paluun Idols-tuomaristoon tekevä Jone Nikula!

26.3.2018 klo 12:30

Maailman suosituimpiin televisioformaatteihin kuuluva Idols nähdään jälleen syksyllä Nelosella. Tuomaripöydän taakse istuvat Elastinen, Maija Vilkkumaa, Jannika B ja Jone Nikula.

Viime syksynä näyttävän paluun tehnyt legendaarinen laulukilpailu Idols nähdään jälleen syksyllä Nelosella. Haku uudelle kaudelle on nyt auki. Tälläkin kaudella tuomaristossa nähdään todellisia musiikin moniosaajia ja kotimaisen musiikin ehdotonta kärkeä.

Tuomariston puheenjohtajan kengät täyttää rap-artisti ja kotimaisen hiphopin pioneeri Elastinen, joka toivoo näkevänsä koelauluissa paljon erilaisia laulajia, mutta erityisesti innokkaita nuoria miehiä.

"Mä uskon, että meillä on aika monimutkainen ja monipuolinen tää meidän tuomarinelikko. Hyvä kattaus jengiä, saadaan varmasti aika diippiäkin analyysiä ihmisistä. Odotan myös tosi innolla, että näen millainen tuomari musta itsestäni tulee. Haluaisin olla aika auktoriteettinen ja ehkä jopa ankarampi kuin mitä musta on totuttu näkemään."

Elastisen rinnalla tuomaristoon liittyvät maan tunnetuimpiin artisteihin kuuluvat pitkän linjan muusikot Maija Vilkkumaa ja Jannika B, joista Jannikalla on itsellään myös Idols-taustaa vuoden 2007 kilpailusta. 
Tuolloin semifinaalivaiheessa pudonneella Jannikalla on kokemusta siitä, kuinka musiikkiura voi syntyä, vaikka kisassa ei pääsisikään finaaliin asti.

"Vaikka tämä ohjelma ei veisi sinua tappiin asti, niin jos vähänkään tuntuu, että tää on se juttu mitä haluaa tehdä, niin kannattaa vaalia siitä kipinää, puhaltaa siihen, kasvattaa sitä ja tehdä siitä iso roihuava nuotio. Ei kannata pelätä, että jos tässä ei nyt pääsisikään loistamaan, että tämä olisi tässä".

Kotimaisen rock-musiikin ehdottomaan kärkeen kuuluva Maija Vilkkumaa toivoo näkevänsä ohjelmassa kilpailijoita, joilla on vilpitön sielun palo musiikkiin ja esiintymiseen.

"Aion pyrkiä siihen, että tulen olemaan suhteellisen rehellinen ja suora. En halua olla ylimakeileva, mutta en myöskään missään nimessä aio, enkä halua olla ilkeä tai liian tuomitseva," Maija pohtii omaa rooliaan tuomarina.

Näyttävän paluun ohjelmaan tekee myös jo Idols-legendaksi muodostunut teräväkielinen radiojuontaja ja toimittaja Jone Nikula.

"Idolsin ytimessä on raa'an lahjakkuuden löytäminen. Eli ei joku sellainen, joka on tehnyt jo pitkän tai puolipitkän uran varjoissa, vaan koetetaan nostaa suoraan pystymetsästä parrasvaloihin joku tyyppi, joka täyttää ne tähden vaatimukset".

Idolsin juontavat viime kaudellakin upeasti homman kotiin hoitaneet Anni Hautala ja Juuso Mäkilähde.

Idolsin koelaulut alkavat kesäkuussa Helsingissä ja Oulussa. Laulajahaku on jo auki ja mukaan voivat hakea kaikki 16–30-vuotiaat laulajalupaukset.

Koelauluista jatkoon päässeet kutsutaan tällä kaudella Billnäsin Ruukkiin, jossa tiukkojen tehtävien avulla karsitaan mukaan ne, jotka pääsevät jatkamaan Idols-matkaansa 10 parhaan joukkoon. Vielä ennen suoria lähetyksiä nähdään semifinaalijaksot, joissa mukaan astuu livebändi.

 

Idols alkaa Nelosella syksyllä!

Lataa tuoreita kuvia tuomareista TÄÄLTÄ

JULKISTUS: Jättiyllätys! Katsojien rakastama ja kaipaama Syke tulee Ruutuun!

20.3.2018 klo 08:45

Suuren suosion saavuttanut, palkittu ja katsojien suuresti odottama kotimainen huippudraamasarja Syke nähdään syksyllä Ruudussa! Menestyssarjan uudella kaudella nähdään kaikki tutut sarjan sairaanhoitajat ja lääkärit, mutta päästään myös tutustumaan uusiin sairaanhoidon ammattilaisiin. Syke on täynnä Suomen eturivin näyttelijöitä!

Katsojien kauan odottama ja suuren fanijoukon rakastama kotimainen sairaaladraama Syke tekee vihdoin paluun! Sarja starttaa syksyllä Ruudussa. Luvassa on kotimaista huippudraamaa, joka on tähditetty Suomen eturivin näyttelijöillä. Syke on kerännyt aikaisemmilla kausillaan ennätysyleisöt sekä tv:n (Yle TV2), että verkon (Yle Areena) puolella, ja se on ollut Yle Areenan katsotuin tv-sarja kautta aikain.

Ruudussa nähtävä Syke on poikkeuksellisen suuri tuotantokokonaisuus, sillä Ruutu ja Yellow Film & TV ovat sopineet useamman tuotantokauden laajasta yhteistyöstä.

Nelonen Median televisiojohtaja Ville Toivonen uskoo Sykkeen menestykseen:
"Syke on Suomen suosituin draamasarja, jolla on uskollinen faniyhteisö. Sarjan vahvuuksia ovat vahvat tarinat, tähtinäyttelijät ja tuotannon huippulaatu. Syke on Nelonen Median historian suurin viihdesatsaus ja uskomme, että se on jättimenestys Ruudussa ensi syksynä. Odotamme syksyä jo nyt innolla!"

Sarjalle on kertynyt vuosien myötä suuri fanijoukko, joka on odottanut tietoa sarjan jatkumisesta jo pitkään. Syke on erittäin suosittu myös somessa ja Facebookissa sillä on yli 50.000 seuraajaa.

Sykkeen vastaava tuottaja ja showrunner Petja Peltomaa on iloinen, että sarja saa jatkoa: ”Sarjalla on valtavasti faneja, jotka kyselevät meiltä viikoittain, että tuleehan Sykettä lisää. On ihanaa, että voimme vihdoin vastata heille myönteisesti: kyllä, sarja jatkuu!"

"Käsikirjoitustyö on jo pitkällä, ja tällä kertaa käsikirjoitusryhmässä on mukana peräti kolme lääkäriä – uskottavuudesta pidetään vähintään yhtä hyvää huolta kuin ennenkin", Peltomaa lupaa.

Sykkeen tapahtumat sijoittuvat suurkaupungin keskussairaalan traumaosastolle, jossa hoidetaan akuuteimmat potilastapaukset. Sykkeen uudella kaudella jatkavat suositut, sarjasta jo aiemmin tutut hoitajat ja lääkärit, joiden värikästä arkea sairaalassa seurataan. Sarjan keskiössä ovat tutut neljä sairaanhoitajaa: Iiris (Iina Kuustonen), Johanna (Leena Pöysti), Marleena (Tiina Lymi) ja Lenita (Lena Meriläinen). Sarjassa jatkavat myös hurmaava sydänkirurgi Max (Antti Luusuaniemi), Ilmari (Matti Ristinen) ja yleiskirurgi Holopainen (Jarkko Niemi).

Sykkeen uusi kausi tekee aikahyppäyksen reilun kahden vuoden päähän siitä, mihin edellisellä kaudella jäätiin, ja kerronta laajenee nyt myös seuraamaan koko traumaosaston henkilökuntaa. Heidän joukostaan löytyy niin tuore lähihoitaja kuin ensihoitajaharjoittelijakin sekä kaksi uutta sairaanhoitajaa, joista toinen painii kulttuurisen taustansa ja toinen herkän tunnepuolensa kanssa. Sarjan potilastarinat ovat taattua Sykettä: jännittäviä ja koskettavia hetkiä traumapolin hektisessä arjessa.

Syksyn isoimmat viihdeohjelmat löytyivät Neloselta!

28.12.2017 klo 13:00

Vain elämää, Haluatko miljonääriksi? ja Napakymppi ovat olleet syys–marraskuun aikana kaikkien kaupallisten kanavien katsotuimmat viihdeohjelmat.

Syksy on ollut Nelosen suurten kotimaisten viihdeohjelmien juhlaa! Etenkin Haluatko miljonääriksi?, Vain elämää ja Napakymppi ovat naulinneet katsojat tiukasti ruutujen ääreen. Nämä kolme ohjelmaa ovat nousseet kiistatta syksyn katsotuimmiksi viihdeohjelmiksi.

Lista syksyn katsotuimmista kaupallisten kanavien viihdeohjelmista on hienoa luettavaa ikäryhmistä riippumatta. Syksyn kymmenestä katsotuimmasta viihdeohjelmasta peräti kuusi löytyy Neloselta.

Erityisesti kaupallisesti tärkeimmässä 25–44-vuotiaiden kohderyhmässä löytyvät katsotuimmat ohjelmat selkeästi Neloselta. Suhdeluku 6–4 Nelosen hyväksi pitää myös koko kansan katselua mittaavassa 4+ -kohderyhmässä.

Syksyn katsotuimmat kaupalliset viihdeohjelmat kohderyhmässä 25-44

1. Vain elämää, Nelonen
2. Haluatko miljonääriksi?, Nelonen
3. Napakymppi, Nelonen
4. Kaikki vastaan 1, Nelonen
5. Posse, MTV3
6. Idols, Nelonen
7. Gladiaattorit, Nelonen
8. Maajussille morsian, MTV3
9. Ensitreffit alttarilla, Ava
10. Tähdet, tähdet, MTV3

Syksyn katsotuimmat kaupalliset viihdeohjelmat kohderyhmässä 4+

1. Haluatko miljonääriksi?, Nelonen
2. Vain elämää, Nelonen
3. Napakymppi, Nelonen
4. Maajussille morsian, MTV3
5. Tähdet, tähdet, MTV3
6. Suomen huutokauppakeisari, Nelonen
7. Posse, MTV3
8. Idols, Nelonen
9. Pitääkö olla huolissaan, MTV3
10. Kaikki vastaan 1, Nelonen

Lähde: Finnpanel, tv-mittaritutkimus. Syys-marraskuu, katsotuin esityskerta.

Lisäksi Nelosen upea saavutus näkyy erityisen hyvin tarkastellessa top 50 katsotuimpien kaupallisten viihdeohjelmien katselukertoja syys–marraskuussa, kohderyhmässä 4+.
50 syksyn katsotuimmasta lähetyskerrasta peräti 32 löytyy Neloselta ja 18 MTV:ltä.

Top 20:ssä ero on vielä murskaavampi. 20 katsotuimmasta lähetyksestä 17 on Neloselta, kolme MTV3:lta.

1. Haluatko miljonääriksi? Nelonen 21.10.
2. Vain elämää, Nelonen 15.9. 
3. Napakymppi, Nelonen 21.9.
4. Haluatko miljonääriksi? Nelonen 14.10. 
5. Haluatko miljonääriksi? Nelonen 11.11.
6. Haluatko miljonääriksi? Nelonen 30.9.
7. Haluatko miljonääriksi? Nelonen 25.11. 
8. Haluatko miljonääriksi? Nelonen 7.10. 
9. Maajussille morsian, MTV3 6.11.
10. Vain elämää, Nelonen 13.10.
11. Haluatko miljonääriksi? Nelonen 18.11.
12.Haluatko miljonääriksi? Nelonen 28.10.
13. Vain elämää, Nelonen 27.10.
14. Haluatko miljonääriksi? Nelonen 4.11.
15. Maajussille morsian, MTV3 30.10.
16. Vain elämää, Nelonen 22.9.
17. Vain elämää, Nelonen 20.10.
18. Vain elämää, Nelonen 29.9.
19. Maajussille morsian, MTV3 23.10.
20. Vain elämää, Nelonen 6.10.
21. Vain elämää, Nelonen 8.9.
22. Maajussille morsian, MTV3 9.10.
23.Maajussille morsian, MTV3 4.9.
24.Haluatko miljonääriksi? Nelonen 9.9.
25. Maajussille morsian, MTV3 25.9.
26. Napakymppi, Nelonen 5.10.

27. Maajussille morsian, MTV3 16.10.
28. Tähdet, tähdet, MTV3 26.11.
29. Maajussille morsian, MTV3 11.9.
30. Maajussille morsian, MTV3 13.11.
31. Maajussille morsian, MTV3 2.10.
32. Tähdet, tähdet, MTV3 19.11.
33. Maajussille morsian, MTV3 18.9.
34. Haluatko miljonääriksi? Nelonen 16.9.
35. Suomen huutokauppakeisari, Nelonen 10.10.
36. Suomen huutokauppakeisari, Nelonen 28.11.
37. Haluatko miljonääriksi? Nelonen 23.9.
38. Suomen huutokauppakeisari Nelonen, 3.10.
39. Tähdet, tähdet, MTV3 15.10.
40. Suomen huutokauppakeisari, Nelonen 19.9.
41. Suomen huutokauppakeisari, Nelonen 17.10.
42. Napakymppi, Nelonen 28.9.
43. Tähdet, tähdet, MTV3 5.11.
44. Napakymppi, Nelonen 16.11.
45. Tähdet, tähdet, MTV3 29.10.
46. Posse, MTV3, 16.9.2017 19:29
47. Napakymppi, Nelonen 23.11.
48. Napakymppi, Nelonen 26.10.
49. Napakymppi, Nelonen 9.11.
50. Tähdet, tähdet, MTV3 12.11.

Lähde: Finnpanel tv-mittaritutkimus, kaupallisten kanavien katsotuimmat viihdeohjelmat lähetyksittäin, syys-marraskuu, 4+.

Nelonen Median televisiojohtaja Ville Toivonen on erittäin tyytyväinen Nelosen syksyyn:
"Nelonen Medialla on ollut menestyksekäs syksy, jonka taustalla ovat Suomen suurimmat viihdeohjelmat ja Suomen kirkkaimmat tähdet. Kotimaiset ilmiöohjelmat ovat suosituimpia katselutavasta riippumatta eli niitä katsotaan paljon sekä Nelosella että Ruudussa. Ensi vuonna tuomme jälleen katsojille ne kaikkein suurimmat ilmiöt parhailla tähdillä maustettuna. The Voice of Finland alkaa nimittäin heti tammikuun 5. päivä."

Vahvat suosikkiohjelmat jatkuvat Nelosella myös keväällä. Heti alkuvuodesta starttaavat muun muassa The Voice of Finlandin uusi kausi (5.1), Napakymppi (21.1.) ja Selviytyjät Suomi (4.2.).  Haluatko miljonääriksi? jatkuu uusin jaksoin 10.2.