5 uutta julkaisua

Riemastuttava uutuusohjelma Kupla starttaa pääsiäisenä – Hae mukaan studioyleisöön!

Uusi viihdeohjelma Kupla starttaa Nelosella maanantaina 2.4. Ensimmäiset kuvaukset järjestetään Helsingissä maaliskuun lopulla.

Kupla on some- ja digimaailmaan sijoittuva pisteliään hauska viikottainen viihdeohjelma. Ohjelmassa puheenjohtaja jakaa panelisteille viikon aiheisiin liittyviä tehtäviä, joissa mitataan nykyihmisen tärkeintä ominaisuutta nettinokkeluutta.

Kuplassa viikottaisen vieraan lisäksi internetin ja teknologian koukeroita hämmentää paneelin puheenjohtaja Henkka Hyppönen ja vakipanelistit Aku Hirviniemi, Anni Hautala ja Pirkka-Pekka Petelius.

Ilmoittaudu mukaan yleisöksi riemastuttavaan ohjelmaan TÄÄLTÄ!

Ulla Virtasella hulvaton teoria: Kuplassa esitellään seitsemän profiilikuvatyyppiä – "Se on sellasta selfiefäshönii!"

Kuplassa nähdään tänään vierailevana panelistina näyttelijä ja koommikko Ulla Virtanen. Panelistit yltyvät keskustelemaan erilaisisten selfieiden kautta Facebookin profiilikuvista.

Ulla on listannut omassa somessaan seitsemän profiilikuvatyyppiä (ks. video).

"Kun ikää tulee lisää, lähtee kameran kuvakulma nousemaan", Ulla letkauttaa kohdasta kaksi ja jatkaa:

"Sit jossain kohtaa rupee tulee niitä puolinaama -kuvia."

Aku pohtii syytä puolinaama -selfieiden ottamiseen.

"Lapsetkin tekee sitä. Se on sellasta selfiefäshönii", Anni selittää.

Samaan syssyyn Aku letkauttaa PP:n lähettävän hänelle myös outoja puolikuvia.

"Aina, kun mä saan PP:ltä dick picin niin siinä on vaan varsi", Aku heittää saaden yleisön ja PP:n repeämään nauruun.

Kupla maanantaisin kello 21 Nelosella! Voit seurata ohjelmaa myös Facebookissa ja Instagramissa. #kuplavirallinen

Aku Hirviniemi paljastaa Kuplassa hauskan yksityiskohdan Tuntemattoman sotilaan kuvauksista

Kuplan uudessa jaksossa pohditaan selitystä internet-meemille, jonka Henkka Hyppönen esittelee ohjelman panelisteille.

Anni Hautala ja Aku Hirviniemi tunnistavat kuvissa näkyvät hahmot Pokémoneiksi. Akulla on Pokémon Go -villitykseen liittyen hauska kertomus vuoden 2017 Tuntematon sotilas -elokuvan kuvauksista.

”Me kuvattiin Tuntematonta sotilasta Suomenlinnassa, ja meidän oli hankala tehdä niitä joukkokohtauksia”, Aku muistelee.

”Suomenlinna esitti Petroskoita ja meillä oli marssikohtauksia, niin jatkuvasti tuli pikkulapsia kuviin niiden kännyköiden kanssa, kun ne etsivät niitä Pokémon Go -juttuja”, Aku nauraa.

Aku kertoo, että hänenkin lapsensa ovat harrastaneet Pokémon Go’n pelaamista.

Selitys panelisteille näytettyihin Pokémon-meemikuviin löytyy illan vieraalta Tinni Wikströmiltä.

Kupla maanantaisin kello 21 Nelosella! Voit seurata ohjelmaa myös Facebookissa ja Instagramissa. #kuplavirallinen

Aivo-orgasmivideot villitsevät netissä – suomalainen YouTube-tähti kuiskii sadoilletuhansille katsojille!

Kupla-ohjelmassa keskustellaan YouTubessa suuren suosion saaneesta hämmentävästä ilmiöstä, jossa mikrofoniin kuiskuttelu on keskeisessä osassa.

Kyse on ASMR-videoista, joita Henkka Hyppönen kertoo kutsuttavan myös aivo-orgasmivideoiksi. ASMR on lyhenne termistä Autonomous Sensory Meridian Response, ja se tarkoittaa autonomisia rahoittavia aistielämyksiä. Videoilla tubettajat kuiskivat positiivisia sanoja kuulijan korvaan tai rapistelevat tavaroita, joista lähtee miellyttävä ääni.

Kuplan yleisössä on paikalla tubettaja Sita Salminen, jonka YouTube-kanavalla on yli satatuhatta seuraajaa. Hänen ASMR Sita Sofia -nimisellä sivutilillään kuiskutteluvideoita on katsottu satojatuhansia kertoja.

Kuplan panelistit saavat kuulla näytteen YouTube-tähden kiuskailusta.

”Tuossa kuiskuttelussa on oikeasti pointti! Kuiskaus on erittäin hyvä tehokeino saada asia läpi. Sillä voi tehdä paljon hyvää”, Pirkka-Pekka Petelius miettii.

”Tulen kuulemaan aina päässäni tuon, kun hän sanoi, ettei ole mittään hättää!” Jannika B sanoo ilahtuneena.

Videoiden kommentit ovat pääasiassa positiivisia.

”Tätä on tutkittu melko vähän, mutta se mikä tiedetään, on että valtaosa ihmisistä tuntuu saavan näistä apua. Tällaistahan me tarvitaan lisää internetiin”, Henkka Hyppönen toteaa.

Kupla maanantaisin kello 21 Nelosella. Voit seurata ohjelmaa myös Facebookissa ja Instagramissa. Osallistu keskusteluun hashtagilla #kuplavirallinen.

Tämän kaiken Facebook tietää meistä! Henkka Hyppönen: "Me ikään kuin laskimme housut nilkkoihin”

Nelosen uuden viihdeohjelma Kuplan avausjaksossa keskustellaan siitä, kuunteleeko Facebook meitä salaa.

Kysymystä pohtivat Henkka Hyppösen johdolla ohjelman vakiopanelistit Aku Hirviniemi, Pirkka-Pekka Petelius, Anni Hautala ja illan vieraileva panelisti Anna Puu.

”Mulla on ainakin sellainen käsitys, että Facebook ajattelee, että ahaa, tuolla on joku naisen ääni, pistetäänpä tänne näitä raskaustestimainoksia”, Anna Puu kommentoi.

”Mulle on Twitterissä ja Facessa ruvettu mainostamaan TENA-vaippoja! Eli joku on kuunnellut kyllä”, Pirkka-Pekka Petelius vitsailee.

Henkka Hyppönen paljastaa kaksi psykologista ilmiötä, jotka saavat monet luulemaan, että Facebook kohdentaa meille mainoksia salakuuntelemalla. Tosiasiassa mainosten kohdentamisen taustalla on jotain aivan muuta.

”Se, että Facebook kuuntelee meitä on hyvin epätodennäköistä. Se onkin lähes ainoa asia, jota Facebook ei tee. Se kartoittaa muun muassa kaiken elämästäsi”, Henkka Hyppönen kertoo.

”Me ikään kuin laskimme housumme nilkkoihin tuossa 2010-luvun alussa, pyllistimme ja sanoimme hei, tässä on mun anus, kurkatkaa sisään ja keksikää jotain myytävää”, Henkka toteaa.

Kupla maanantaisin kello 21 Nelosella! Voit seurata ohjelmaa myös Facebookissa ja Instagramissa. #kuplavirallinen

Katso ensisilmäys uuteen Kupla-ohjelmaan! Osallistuisitko Aku Hirviniemen hulvattomaan kansalaisaloitteeseen?

Maanantaina Nelosella alkava viihdeohjelma Kupla paneutuu some- ja digimaailman kutkuttaviin puheenaiheisiin. Avausjaksossa nähdään vakiopanelistit Aku Hirviniemi, Pirkka-Pekka Petelius, Anni Hautala ja illan vieraileva panelisti Anna Puu.

Ohjelman puheenjohtajana toimiva Henkka Hyppönen antaa panelisteille tehtäväksi suunnitella omat kansalaisaloitteet nettiin.

”Ei saa torkuttaa”, Anni Hautala ehdottaa omaksi kansalaisaloitteekseen.

”Ai mitä, vauvaa vai?” Henkka Hyppönen kysyy hämmentyneenä.

”Ei, kun kännykällä! Kännykän herätyskellolla. Koska minä en saa aamuisin torkuttaa, ei saa kukaan muukaan”, Anni sanoo kärkkäästi.

Aku Hirviniemellä on hulvaton ehdotus, josta hän tahtoo muovata viraali-ilmiön someen.

”Mallit ja missit antavat haastatteluita, että tämä on rankkaa työtä, että saatetaan ottaa kerralla 200 kuvaa. Pitäisi tehdä sellainen laki, että kun otat selfien, niin se on se ensimmäinen!” Aku julistaa.

”Riippumatta siitä, millainen ilme, se laitetaan someen. Katsotaan, millainen kampanja tästä syntyy, hashtag ekakerta! Haastan mukaan myös Sara Chafakin ja Sara Siepin”, Aku sanoo.

Kupla maanantaisin kello 21 Nelosella! Voit seurata ohjelmaa myös Facebookissa ja Instagramissa. #kuplavirallinen