Keisari Aarnio

Keisari Aarnio

Keisari Aarnio on tositapahtumiin perustuva rikosdraama Suomen kaikkien aikojen uskomattomimmasta rikosvyyhdistä. Sarjan takana ovat Suomen nimekkäimmät draamasarjojen tekijät ja pääosissa nähdään eturivin näyttelijöitä. Rikosdraama pohjautuu Helsingin Sanomien tutkivien toimittajien Minna Passin ja Susanna Reinbothin julkaisemaan menestyskirjaan Keisari Aarnio.

Jari Aarniota näyttelevä Kari Hietalahti: “Ei näitä juonenkäänteitä voisi itse keksiä, tai voisi, mutta kukaan ei uskoisi sitä"

Pitkän linjan näyttelijä Kari Hietalahti tekee näyttävän roolin Helsingin huumepoliisin entisenä päällikkönä Jari Aarniona. Merkittävissä rooleissa nähdään myös Pilvi Hämäläinen ja Kirsi Ylijoki, jotka näyttelevät Helsingin Sanomien rikostoimittaja Minna Passia ja oikeustoimittaja Susanna Reinbothia.

Keisari Aarnio -sarjan uskomaton tositapahtumiin perustuva juoni on yllättänyt rooliinsa uppoutuneen Kari Hietalahden:

"Ei näitä juonenkäänteitä voisi edes itse keksiä, tai voisi, mutta kukaan ei uskoisi sitä. Tässä tarinassa on se onni, että nämä asiat ovat tällä hetkellä totta. Pitää kuitenkin muistaa, että tapaushan on vielä kesken."

Omaa rooliaan Jari Aarniona Hietalahti kuvailee seuraavasti:

"Me nähdään tässä sarjassa sellainen Jari Aarnio, mitä oikeuden pöytäkirjat hänestä tietää. Sellainen Aarnio, mikä on Reinbothin ja Passin kirjassakin. Tässä roolissa ei ole mitään keksittyä."

Ruutu+-tilauksella katsottava Keisari Aarnio -sarja nähdään palvelussa huhtikuussa 2018.

Keisari Aarnio -sarjassa näyttelevät Pilvi Hämäläinen ja Kirsi Ylijoki: ”Tässä ollaan esittämässä tosielämän tarinaa"

Ruudun kevään uutuussarja Keisari Aarnio on tositapahtumiin perustuva rikosdraama Suomen kaikkien aikojen uskomattomimmasta rikosvyyhdistä. Pitkän linjan näyttelijä Kari Hietalahti tekee sarjassa kylmäävän roolin Helsingin huumepoliisin entisenä päällikkönä Jari Aarniona. Voimakkaissa rooleissa nähdään myös Pilvi Hämäläinen ja Kirsi Ylijoki, jotka näyttelevät Helsingin Sanomien rikostoimittaja Minna Passia ja oikeustoimittaja Susanna Reinbothia.

Sarjan juonenkäänteet sekä rikos- ja oikeustoimittajien työ ovat tulleet näyttelijöille yllätyksenä:

"En ollut tajunnut, miten monta eri haaraa tässä on, ja miten kaikki liittyy kaikkeen. Jutun laajuus on yllättänyt", kertoo Pilvi Hämäläinen.

"On mahtavaa, että tähän on valittu naisnäkökulma, ja tässä tuodaan näkyväksi se mieletön työsarka, mikä rikos- ja oikeustoimittajilla on ja millaiset langat heillä on käsissään. Me luemme jonkun pienen uutisen, niin tässä on tajunnut, mitä kaikkea sieltä taustalta löytyy ja kuinka paljon työtä se on vaatinut", pohtii Kirsi Ylijoki.

Hämäläinen ja Ylijoki kertovat, että on poikkeuksellista päästä näyttelemään ihmisiä, jotka ovat oikeasti olemassa ja kokeneet kaikki sarjan vaiheet:

"Erikoista tässä on se, että jos käsikirjoituksessa askarruttaa jokin, niin voin kysyä esikuvalta, ketä näyttelen, että millaista se oli ja miltä se tuntui. Tämä on poikkeuksellista", kertoo Kirsi Ylijoki.

"Kun on tavannut Minnan ja Susannan ja on käynyt siellä oikeudessa paikan päällä seuraamassa istuntoa, niin tajuaa, että tässä ei ole vain tämä käsikirjoitus, vaan että tämä perustuu oikeasti tositapahtumiin", sanoo Pilvi Hämäläinen.

"Se on konkretisoitunut hyvin, että tässä ollaan esittämässä tosielämän tarinaa", toteaa Kirsi Ylijoki.

Ruutu+-tilauksella katsottava Keisari Aarnio -sarja nähdään palvelussa huhtikuussa 2018.

Vuoden puhuttavin kotimainen rikosdraama, tositapahtumiin perustuva Keisari Aarnio keväällä Ruudussa!

Ruudun kevään uutuus, tositapahtumiin perustuva draamasarja Keisari Aarnio, on uskomaton tarina Suomessa ennennäkemättömästä huumerikosepäilystä ja sitä seuranneesta oikeudenkäynnistä, joka muutti pysyvästi suomalaisten käsityksen poliisista. Toimittajat Minna Passi ja Susanna Reinboth ryhtyvät selvittämään totuutta Helsingin huumepoliisin päälliköstä Jari Aarniosta. Tälle tarinalle ei löydy vertaa Suomen rikoshistoriasta.

Keisari Aarnio on tositapahtumiin perustuva rikosdraama Suomen kaikkien aikojen uskomattomimmasta rikosvyyhdistä. Keisari Aarnio -sarjan takana ovat Suomen nimekkäimmät draamasarjojen tekijät ja pääosissa nähdään Suomen eturivin näyttelijöitä. Luvassa on vuoden laadukkain ja mielenkiintoisin tv-sarja.

Sarja pohjautuu Helsingin Sanomien tutkivien toimittajien Minna Passin ja Susanna Reinbothin julkaisemaan menestyskirjaan Keisari Aarnio. Se perustuu vahvistettuihin tositapahtumiin ja todellisiin faktoihin, jotka tulevat esiin kuulustelupöytäkirjoista, oikeuden pöytäkirjoista sekä toimittajien haastatteluista ja tutkimuksista. Osa sarjan tapahtumista, dialogeista ja päähenkilöiden yksityiselämästä kertovat kohtaukset on dramatisoitu.
 
Vuonna 2012 jengirikollisuuteen erikoistunut Minna Passi kiinnostuu Helsingin huumepoliisin toimintatavoista. Yksikkö näyttää toimivan täysin ilman valvontaa ja omia sääntöjään noudattaen. Hän on kuitenkin epäilyissään yksin: huumeyksikköä arvostetaan, ja sitä johtaa sankaripoliisin maineesta nauttiva Jari Aarnio.
 
Passi saa yllättäen työkumppanikseen oikeustoimittaja Susanna Reinbothin. Reinboth on tutkinut huumepoliisin metodeja jo vuosia, aina siitä lähtien, kun huumeyksikköä epäiltiin lähteidensä suojelusta. Syytteet kuivuivat kasaan, mutta asia jäi kaivelemaan Reinbothia: mitä kaikkea silloin jäi paljastamatta?
 
Vyyhti lähtee kunnolla liikkeelle, kun prostituoituna työskennellyt Saara paljastaa, että hänellä on ollut suhde Aarnioon yli kymmenen vuoden ajan. Kun keskusrikospoliisin päätutkija ja toimittajat tutkivat juttua tahoillaan, alkaa purkautua yhä uskomattomampi vyyhti, jolle ei löydy vertaa Suomen rikoshistoriasta.

Aarnio kiistää kaikki syytteet. Myös suomalaisten on vaikea uskoa, että arvostettu poliisi voisi olla niin korruptoitunut. Passi ja Reinboth joutuvat juorujen ja mustamaalaamisen kohteeksi ja saavat uhkailuja ja kehotuksia lopettaa asian tutkiminen. He kuitenkin haluavat tietää, mitä on tapahtunut ja kaivavat esille sen, mistä monet muut haluavat vaieta.

Kerromme Keisari Aarnio -sarjan pääosan esittäjät lähiaikoina.

Ruutu+-tilauksella katsottava Keisari Aarnio -sarja nähdään palvelussa huhtikuussa 2018.