Junior MasterChef Suomi

Seuraavat tv-esitykset

to 23.11. 14.55 Kausi 3 - Jakso 4 - Kakkuja ja jälkiruokia
Kausi 3. Jakso 4/10. Kakkuja ja jälkiruokia. Tänään juniorit saavat makeaa mahan täydeltä, kun heidän on maisteltava 15 kakkua. Herkulliset kakut eivät kuitenkaan ole ihan sitä miltä näyttävät, ja maistelutehtävästä tulee haastava. Päivän tehtävä on valmistaa jälkiruoka käyttämällä oikein tunnistettuja makuja. Kahden juniorikokin taival MasterChef -keittiössä päättyy tähän. Kotimainen ruokareality. (42')
pe 24.11. 14.50 Kausi 3 - Jakso 5 - Tuomareiden lapsuuden lempiannokset
Kausi 3. Jakso 5/10. Tuomareiden lapsuuden lempiannokset. Mitä Tomi Björck, Henri Alén ja Sara La Fountain tykkäsivät syödä lapsena? Juniorikokkien haasteena on valmistaa tuomareiden lapsuuden lempiannokset, mutta osaavatko tämän päivän lapset enää valmistaa ruskeaa kastiketta? Kaksi kilpailijaa joutuu jättämään MasterChef -keittiön. Kotimainen ruokareality. (42')
ma 27.11. 14.45 Kausi 3 - Jakso 6 - Karkkia ja suolaista
Kausi 3. Jakso 6/10. Karkkia ja suolaista. Kilpailu on puolivälissä. Keittiössä kokkaa kuusi junioria ja heillä on tänään karkkipäivä! Kupujen alta löytyy herkkuja ja juniorit tarttuvat ennakkoluulottomina uuteen haasteeseen. Osa kokkaa kisan parhaan annoksensa. Tasaväkinen kilpailu saa kuitenkin uuden käänteen, joka ei miellytä kaikkia. Kotimainen ruokareality. (41')
ti 28.11. 14.45 Kausi 3 - Jakso 7 - Maistuisiko makkara?
Kausi 3. Jakso 7/10. Maistuisiko makkara?. Mitä tehdä lihasta ja kuinka käyttää hyväkseen ruhon eri osat? Master classin aikana kynät sauhuavat, sillä muistiinpanoista saattaa olla hyötyä päätehtävässä. Juniorit valmistavat pareittain makkara-annoksen. Kotimainen ruokareality. (42')
ke 29.11. 15.15 Kausi 3 - Jakso 8 - Kasviksia ja kauniita annoksia
Kausi 3. Jakso 8/10. Kasviksia ja kauniita annoksia. Päivä alkaa Saran oppitunnilla. Hän neuvoo junioreille, kuinka annokseen luodaan se viimeinen silaus. Päivän haastetehtävä on valmistaa toisinto Kari Aihisen annoksesta. Keittiössä on jännittynyt tunnelma, sillä kilpailun loppu häämöttää ja kaksi kilpailijaa putoaa. Kotimainen ruokareality. (42')

Junior MasterChef Suomi

Lasten jännittävä kokkikilpailu Junior MasterChef Suomi on täällä taas! Kutkuttavan viihdyttävää realityä sekä vedet kielelle herauttavaa kokkausta nerokkaasti yhdistelevässä ohjelmassa nähdään uudistunut huippukokkien tuomaristo, johon kuuluvat Tomi Björck, Sara La Fountain sekä Henri Alén. Kotimainen ruokareality.

Seuraavat tv-esitykset

to 23.11. 14.55 Kausi 3 - Jakso 4 - Kakkuja ja jälkiruokia
Kausi 3. Jakso 4/10. Kakkuja ja jälkiruokia. Tänään juniorit saavat makeaa mahan täydeltä, kun heidän on maisteltava 15 kakkua. Herkulliset kakut eivät kuitenkaan ole ihan sitä miltä näyttävät, ja maistelutehtävästä tulee haastava. Päivän tehtävä on valmistaa jälkiruoka käyttämällä oikein tunnistettuja makuja. Kahden juniorikokin taival MasterChef -keittiössä päättyy tähän. Kotimainen ruokareality. (42')
pe 24.11. 14.50 Kausi 3 - Jakso 5 - Tuomareiden lapsuuden lempiannokset
Kausi 3. Jakso 5/10. Tuomareiden lapsuuden lempiannokset. Mitä Tomi Björck, Henri Alén ja Sara La Fountain tykkäsivät syödä lapsena? Juniorikokkien haasteena on valmistaa tuomareiden lapsuuden lempiannokset, mutta osaavatko tämän päivän lapset enää valmistaa ruskeaa kastiketta? Kaksi kilpailijaa joutuu jättämään MasterChef -keittiön. Kotimainen ruokareality. (42')
ma 27.11. 14.45 Kausi 3 - Jakso 6 - Karkkia ja suolaista
Kausi 3. Jakso 6/10. Karkkia ja suolaista. Kilpailu on puolivälissä. Keittiössä kokkaa kuusi junioria ja heillä on tänään karkkipäivä! Kupujen alta löytyy herkkuja ja juniorit tarttuvat ennakkoluulottomina uuteen haasteeseen. Osa kokkaa kisan parhaan annoksensa. Tasaväkinen kilpailu saa kuitenkin uuden käänteen, joka ei miellytä kaikkia. Kotimainen ruokareality. (41')
ti 28.11. 14.45 Kausi 3 - Jakso 7 - Maistuisiko makkara?
Kausi 3. Jakso 7/10. Maistuisiko makkara?. Mitä tehdä lihasta ja kuinka käyttää hyväkseen ruhon eri osat? Master classin aikana kynät sauhuavat, sillä muistiinpanoista saattaa olla hyötyä päätehtävässä. Juniorit valmistavat pareittain makkara-annoksen. Kotimainen ruokareality. (42')
ke 29.11. 15.15 Kausi 3 - Jakso 8 - Kasviksia ja kauniita annoksia
Kausi 3. Jakso 8/10. Kasviksia ja kauniita annoksia. Päivä alkaa Saran oppitunnilla. Hän neuvoo junioreille, kuinka annokseen luodaan se viimeinen silaus. Päivän haastetehtävä on valmistaa toisinto Kari Aihisen annoksesta. Keittiössä on jännittynyt tunnelma, sillä kilpailun loppu häämöttää ja kaksi kilpailijaa putoaa. Kotimainen ruokareality. (42')
8 uutta julkaisua

Omenapiirakkaa, pizzaa ja lihapullia.. Tuomareiden lapsuudenruuat yllättävät juniorikokit!

Tällä viikolla Junior MasterChefissa tutustutaan tuomareiden lapsuuden lempiruokiin. Ruokakulttuuri on muuttunut Suomessa paljon kansainvälisempään suuntaan. Esimerkiksi Junior MasterChef –kilpailijat ovat tottuneet syömään sushia ja se on heille arkipäivää.

Tomi kertoo lapsuuden lempiruokansa olevan lihapullat ja perunamuusi.

”Hähää, ette ois uskonut!” Tomi kommentoi yllättyneitä kasvoja.

Saran herkku lapsena oli puolestaan pizza ja Henrissä lämpimiä muistoja herättää omenapiirakka.

Miten tuomareiden lapsuuden lempiruuat liittyvät päivän tehtävään?
Junior MasterChef Suomi tiistaisin kello 20 Nelosella ja Ruudussa. Seuraa ohjelmaa Facebookissa ja Instagramissa @masterchefsuomi.

Tuore Junior MasterChef -voittaja Otto Leskinen aikoo säästää voittorahat opiskeluaikoihin - "Haluan syödä hyvää ruokaa"

Vuoden 2017 Junior MasterChef on nilsiäläinen 13-vuotias Otto Leskinen! Tuore voittaja kuvailee tunnelmiaan uskomattomaksi.

"Aivan mahtavat fiilikset! Aivan uskomatonta, ei voi sanoin kuvailla tätä tunnetta!" Otto iloitsee.

Otto aikoo ottaa osan rahoista käyttöön ja säästää suurimman osan opiskeluajoille.

"Mä otan joku parisataa euroa käteiseks, koska käteistähän kuluu aina. Sit mä aion säästää loput opiskeluajoille, koska mä oon niin hyvän ruuan ystävä ja mä tiiän, että mä haluan myös opiskeluaikoina syödä hyvää ruokaa. Ja hyvä ruokahan tietysti maksaa aika paljon. Sitten mä haluan perustaa lounasravintolan isona, niin sitten siinä on myös siihen pientä pesämunaa", Otto kertoo.

Paljon onnea Otto!

Junior MasterChefin finaalitehtävässä yllättävä elementti - makuparit onnenpyörästä!

Junior MasterChef -kilpailu on edennyt finaaliin, jossa keskenään taistelevat Otto ja Hilla. Finaalijaksossa heidän tulee valmistaa lämmin ruoka ja jälkiruoka hyödyntäen erilaisia makupareja.

”Koska me ollaan MasterChef-keittiössä, mitä ois kokkaaminen ilman pientä yllätystä”, Henri Alén kertoo.

Tuomarit paljastavat kankaan alta onnenpyörän, jossa on kolme eri makuparia vaihtoehtoina.

”Henri, minä ja Sara ollaan valittu meidän suosikkimakuparit”, Tomi Björck selittää.

Onnenpyörä antaa makupariksi lämpimään ruokaan tryffelin ja parmesaanin. Jälkiruoasta tulee puolestaan löytyä mustikkaa ja piimää. Erityisesti jälkiruoan makupari saa Oton ja Hillan mietteliääksi.

Miten Otto ja Hilla selviävät finaalitehtävästä, ja kumpi julistetaan vuoden 2017 Junior MasterChefiksi? Finaalijakso kello 20 Nelosella ja Ruudussa. Seuraa ohjelmaa Facebookissa ja Instagramissa @masterchefsuomi.

Ensimmäisen kauden menestyjä Oliver Hemminki on nykyään kokkina Tomi Björckillä! – "Aloitin tiskaamalla ja keittiöapulaisena"

Ensimmäiseltä Junior MasterChef -kaudelta tuttu Oliver Hemminki vierailee semifinaalissa auttamassa tämän kauden kilpailijoita. Nykyään Hemminki työskentelee kokkina Tomi Björckin Gaijin-ravintolassa lukion ohella.
"Oliver pärjäsi erittäin hyvin kisassa viisi vuotta sitten, oli erittäin motivoitunut ja oppimishaluinen, ja mä päätin ottaa Oliverin meille töihin", Tomi Björck kertoo.
"15-kesäisenä aloitin Bulevard Socialissa tiskaamalla ja keittiöapulaisena ja sitten seuraavana kesänä täällä Gaijinissa. Viime kesänä olin Brondassa ja nykyään mä olen lukion ohella kokkina Gaijinissa", Oliver Hemminki luettelee työkokemustaan ravintola-alalta.
Tuomarit muistuttavat juniorikokkeja, että kilpailu voi avata ovia vaikka minne kunhan tekee paljon töitä. Junior MasterChef Suomi tiistaisin kello 20 Nelosella ja Ruudussa. Seuraa ohjelmaa Facebookissa ja Instagramissa @masterchefsuomi.

Juniorikokit hukassa Tomi Björckin ravintolan keittiössä – kattilat ja pannut lattialla!

Semifinaalissa Junior MasterChef -kilpailijat pääsevät kokkaamaan Tomi Björckin Gaijin-ravintolaan. Huippuravintolan iso keittiö aiheuttaa ongelmia juniorikokeille eivätkä kaikki tavarat meinaa löytyä.
”Onhan se kokkaaminen tosi erilaista, kun hellat, liedet ja uunit ovat kaikki erilaiset. Työtasot ovat erilaisia ja ei meinaa löytää kaikkia työvälineitä”, Otto analysoi.
Topiaksen kattilat ja pannut päätyvät kokkailun yhteydessä lattialle.
”Mulla oli niitä kattiloita ja pannuja siellä lattialla, koska se pohja oli kuuma. Pelkäsin, jos laitan sen jonkun päälle, niin pilaan työtason”, Topias selittää erikoista ratkaisuaan.
Miten juniorikokit selviävät huippukeittiön tuomista haasteista? Junior MasterChef Suomi tiistaisin kello 20 Nelosella ja Ruudussa. Seuraa ohjelmaa Facebookissa ja Instagramissa @masterchefsuomi.

Toisintoannos osoittautuu suureksi haasteeksi – Junior MasterChef -kilpailija romahtaa täysin!

Juniorikokkien pitää valmistaa toisintoannos huippukokki Kari Aihisen ravintola-annoksesta. Tehtävä osoittautuu yllättävän haastavaksi, vaikka resepti onkin käytettävissä. Annos sisältää useita eri komponentteja kuten paahdettua maa-artisokkaa, marinoituja siitake-sieniä sekä yuzu-geeliä.
Kokkailu lähtee hyvin käyntiin, mutta aikataulu tulee lopulta vastaan. Eri komponentit vaikeuttavat Fannyn pysymistä aikataulussa ja erityisesti yuzu-geelin valmistus aiheuttaa ongelmia.
Kaikki annoksen komponentit eivät päädy lautaselle, mikä saa Fannyn romahtamaan. Suoritus ei ole kuitenkaan täysin epäonnistunut, sillä tuomarit antavat hyvää palautetta muun muassa paahdetuista maa-artisokista.
Miten Fannyn käy? Junior MasterChef Suomi tiistaisin kello 20 Nelosella ja Ruudussa. Seuraa ohjelmaa Facebookissa ja Instagramissa @masterchefsuomi.