Junior MasterChef Suomi

Seuraavat tv-esitykset

pe 20.10. 17.55 Kausi 3 - Jakso 7 - Maistuisiko makkara?
Kausi 3. Jakso 7/10. Maistuisiko makkara?. Mitä tehdä lihasta ja kuinka käyttää hyväkseen ruhon eri osat? Master classin aikana kynät sauhuavat, sillä muistiinpanoista saattaa olla hyötyä päätehtävässä. Juniorit valmistavat pareittain makkara-annoksen. Kotimainen ruokareality. (42')
la 21.10. 17.00 Kausi 3 - Jakso 7 - Maistuisiko makkara?
Kausi 3. Jakso 7/10. Maistuisiko makkara?. Mitä tehdä lihasta ja kuinka käyttää hyväkseen ruhon eri osat? Master classin aikana kynät sauhuavat, sillä muistiinpanoista saattaa olla hyötyä päätehtävässä. Juniorit valmistavat pareittain makkara-annoksen. Kotimainen ruokareality. (42')
su 22.10. 09.00 Kausi 3 - Jakso 7 - Maistuisiko makkara?
Kausi 3. Jakso 7/10. Maistuisiko makkara?. Mitä tehdä lihasta ja kuinka käyttää hyväkseen ruhon eri osat? Master classin aikana kynät sauhuavat, sillä muistiinpanoista saattaa olla hyötyä päätehtävässä. Juniorit valmistavat pareittain makkara-annoksen. Kotimainen ruokareality. (42')
ma 23.10. 09.00 Kausi 3 - Jakso 7 - Maistuisiko makkara?
Kausi 3. Jakso 7/10. Maistuisiko makkara?. Mitä tehdä lihasta ja kuinka käyttää hyväkseen ruhon eri osat? Master classin aikana kynät sauhuavat, sillä muistiinpanoista saattaa olla hyötyä päätehtävässä. Juniorit valmistavat pareittain makkara-annoksen. Kotimainen ruokareality. (42')
ti 24.10. 20.00 Kausi 3 - Jakso 8 - Kasviksia ja kauniita annoksia
Kausi 3. Jakso 8/10. Kasviksia ja kauniita annoksia. Päivä alkaa Saran oppitunnilla. Hän neuvoo junioreille, kuinka annokseen luodaan se viimeinen silaus. Päivän haastetehtävä on valmistaa toisinto Kari Aihisen annoksesta. Keittiössä on jännittynyt tunnelma, sillä kilpailun loppu häämöttää ja kaksi kilpailijaa putoaa. Kotimainen ruokareality. (42')

Junior MasterChef Suomi

Lasten jännittävä kokkikilpailu Junior MasterChef Suomi on täällä taas! Kutkuttavan viihdyttävää realityä sekä vedet kielelle herauttavaa kokkausta nerokkaasti yhdistelevässä ohjelmassa nähdään uudistunut huippukokkien tuomaristo, johon kuuluvat Tomi Björck, Sara La Fountain sekä Henri Alén. Kotimainen ruokareality.

Seuraavat tv-esitykset

pe 20.10. 17.55 Kausi 3 - Jakso 7 - Maistuisiko makkara?
Kausi 3. Jakso 7/10. Maistuisiko makkara?. Mitä tehdä lihasta ja kuinka käyttää hyväkseen ruhon eri osat? Master classin aikana kynät sauhuavat, sillä muistiinpanoista saattaa olla hyötyä päätehtävässä. Juniorit valmistavat pareittain makkara-annoksen. Kotimainen ruokareality. (42')
la 21.10. 17.00 Kausi 3 - Jakso 7 - Maistuisiko makkara?
Kausi 3. Jakso 7/10. Maistuisiko makkara?. Mitä tehdä lihasta ja kuinka käyttää hyväkseen ruhon eri osat? Master classin aikana kynät sauhuavat, sillä muistiinpanoista saattaa olla hyötyä päätehtävässä. Juniorit valmistavat pareittain makkara-annoksen. Kotimainen ruokareality. (42')
su 22.10. 09.00 Kausi 3 - Jakso 7 - Maistuisiko makkara?
Kausi 3. Jakso 7/10. Maistuisiko makkara?. Mitä tehdä lihasta ja kuinka käyttää hyväkseen ruhon eri osat? Master classin aikana kynät sauhuavat, sillä muistiinpanoista saattaa olla hyötyä päätehtävässä. Juniorit valmistavat pareittain makkara-annoksen. Kotimainen ruokareality. (42')
ma 23.10. 09.00 Kausi 3 - Jakso 7 - Maistuisiko makkara?
Kausi 3. Jakso 7/10. Maistuisiko makkara?. Mitä tehdä lihasta ja kuinka käyttää hyväkseen ruhon eri osat? Master classin aikana kynät sauhuavat, sillä muistiinpanoista saattaa olla hyötyä päätehtävässä. Juniorit valmistavat pareittain makkara-annoksen. Kotimainen ruokareality. (42')
ti 24.10. 20.00 Kausi 3 - Jakso 8 - Kasviksia ja kauniita annoksia
Kausi 3. Jakso 8/10. Kasviksia ja kauniita annoksia. Päivä alkaa Saran oppitunnilla. Hän neuvoo junioreille, kuinka annokseen luodaan se viimeinen silaus. Päivän haastetehtävä on valmistaa toisinto Kari Aihisen annoksesta. Keittiössä on jännittynyt tunnelma, sillä kilpailun loppu häämöttää ja kaksi kilpailijaa putoaa. Kotimainen ruokareality. (42')
13 uutta julkaisua

Kisa parhaan junnukokin tittelistä alkaa! – Tässä ovat 12 Junior MasterChef -kilpailijaa!

Huikean taitavat junnukokit aloittavat kisailun Junior MasterChef Suomi -tittelistä! Mukana on 12 taitavaa nuorta kokkia, jotka pistävät kaikkensa peliin ansaitakseen tavoitellun voiton.

Junior MasterChef Suomen kolmas tuotantokausi alkaa Nelosella 5. syyskuuta. Tälläkin kertaa toisistaan mittaa ottavat 12 Suomen parasta 8-13-vuotiasta junnukokkia.

Mukana kisassa on kuusi poikaa ja kuusi tyttöä, joista osa on ehtinyt jopa jo työskennellä leipomossa tai käydä ruokakursseilla Etelä-Amerikassa saakka. Nämä kokit eivät pelkää käyttää tuttuja raaka-aineita uudella tavalla tai laittaa omaa persoonaansa peliin. Upeiden annosten lisäksi luvassa on makeita onnistumisen hetkiä ja kitkeriä pettymyksen tunteita, kun kisa Suomen Junior MasterChef -voitosta on käynnissä!

Tuomareina kolmannella kaudella toimivat tunnetut kokit Tomi Björck, Henri Alén ja Sara La Fountain.

Tässä ovat tulevan kauden Junior MasterChef -kilpailijat!

 

Otto Leskinen, 13, Nilsiä

Otto on intohimoinen ja teknisesti erittäin taitava nuori kotikokki. Hän haluaa isona kokiksi ja perustaa oman lounasravintolan. Ennen JMC-kuvauksia Otto on ollut viikon kotipaikkakuntansa leipomossa kesätöissä ja on suorittanut hygieniapassin jo 12-vuotiaana. Otto näkee vahvuuksikseen ateriakokonaisuuksien suunnittelemisen ja toteutuksen. Tomi Björckiä fanittava Otto haki mukaan myös JMC:n aiemmalle kaudelle, mutta ei vielä tuolloin päässyt mukaan. Nyt kilpailupaikan auettua Otto uskoo vakaasti voittavansa vuoden 2017 JMC -tittelin!

Hilla Kontinen, 13, Pori

Hilla on itseoppinut kokki ja kokkaakin kotona mieluiten ilman apukäsiä. Hillan keittiössä valmistuu rohkeasti maustettuja annoksia, ja hän tykkääkin tutustua uusiin raaka-aineisiin ja kokeilla uutta. Hillalla on kokemusta isoistakin kokonaisuuksista, sillä hän on järjestänyt muun muassa siskonsa ylioppilasjuhlien tarjottavat. Junior MasterChefiin pääsy on Hillan suuri unelma ja Tomi Björck on yksi hänen suurista idoleistaan. Hilla opiskelee yrittäjyysluokalla ja haaveilee oman ravintolan perustamisesta. Parasta olisi, jos isona voisi olla tanssija, taiteilija tai kokki – tai yhdistää nämä kaikki kolme!

Topias Holappa, 12, Tampere

Topias on oppinut kokkaamaan mummonsa ja kokkiohjelmien opastuksella. Topiakselle esillepano ja annoksen näyttävyys on kokkailun lähtökohta ja viimeinen silaus. Kokkailun trendit sekä uusimmat tuulet ja teemat ovat myös hallussa. Verbaalisesti lahjakas Topias rakastaa esiintymistä ja haaveilee isona joko kokin tai muotisuunnittelijan urasta. Topias on todella kilpailuhenkinen, mutta uskoo myös ystävystyvänsä kanssakilpailijoidensa kanssa.

Inka Jämsen, 12, Tampere

Inkan bravuureihin kuuluu Lähi-idän ja Intian maut sekä leivonnaiset. Inkalla on kokemusta myös riistalinnun nylkemisestä äidin kanssa. Inka on seurannut paljon Australian MasterChef -kausia ja hakenut niistä inspiraatiota kokkailuihin ja leipomiseen. Ratsastusta ja käsitöitä harrastava Inka on päättänyt, että isona hänestä tulee kokki tai lääkäri. 

Miro Kuitunen, 12, Turenki

Miron vahvuudet keittiössä ovat liharuoat. Hänen valmistamansa lihan kypsyys saattaa olla jo ensimmäistä kertaa kokeillessa täydellinen. Miro nauttii luonnossa olemisesta. Samalla hän keräilee kuusenkerkkiä ja muita raaka-aineita kokkailuunsa. Miro harrastaa myös tubettamista ja haluaa isona joko kokiksi tai liikennelentäjäksi. 

Sara Brandao, 10, Vantaa

Saran brasiliainen isä on intohimoinen kotikokki ja sama intohimo on välittynyt myös tyttärelle. Saran juuret näkyvät niin hänen tekemässään ruoassa kuin puheissakin, ja hän on ylpeä taustastaan. Pianonsoittoa harrastava Sara haaveilee sekä kokin että muotivaatesuunnittelijan ammateista. 

Akseli Olli, 10, Kirkkonummi 

Ilmeikäs Akseli kulkee keittiössä äitinsä ja mummonsa jalanjäljissä, mutta ammattikokeista hän ihailee Henri Alénia. Akseli kokkailee lähes joka päivä, ja häneltä sujuvat niin suolaiset kuin makeatkin annokset. Jalkapalloa harrastava Akseli haaveilee kokin ammatista. 

Emilia Patja, 9, Espoo

Emilia on JMC-keittiön nuorin kilpailija. Esiintymishaluinen ja -taitoinen Emilia on asunut suurimman osan elämästään Yhdysvalloissa. Emilian vahvuuksiin kuuluvat suolaiset ruoat, ja hän ei juurikaan edes pidä makeasta. Aktiivinen tyttö harrastaa jalkapalloa, pianonsoittoa ja showtanssia ja hän katsoo omien sanojensa mukaan aivan liikaa Youtubea. Emilia haluaa isona näyttelijäksi. 

Ilmari Nurminen, 13, Helsinki

Ilmari on uutta pelkäämätön ja kokeileva kokki. Ilmari haluaa mukaan Junior MasterChefiin, koska saisi kilpailla ja käyttää luovuttaan samalla. Ohjelmassa Ilmari aikoo ottaa riskejä ja yrittää käyttää raaka-aineita uudella tapaa. Ilmari harrastaa trumpetin soittoa, tietotekniikan kanssa puuhastelua ja eläinten hoitoa kotieläintilalla – jälkimmäisestä johtuen hän ei halua syödä itse tiettyä eläimistöä, mutta voi kyllä kokata niitä. Ilmarilla on paljon intohimoja, mutta hän uskoo, että hänestä tulee taiteilija.

Petu Luikku 11, Tuusula

Mummi, äiti ja läheinen perhetuttu ovat opettaneet Petun kokkaamaan ja Petun vahvuuksiksi laskettaneenkin perinteiset suomalaiset kotiruoat. Petu ei stressaa keittiössä ja hän toteuttaa omaa visiotaan niillä raaka-aineilla, mitä kulloinkin sattuu ulottuvilla olemaan. Jääkiekkoa ja isän kanssa auton rassausta harrastava Petu ei vielä tiedä, mikä olisi hänen unelma-ammattinsa.

Taru Eloranta, 11, Espoo

Tarun perulainen äiti on opettanut hänet kokkaamaan. Etelä-Amerikasta tulevat juuret näkyvät Tarun taidoissa ja annoksissa nimiä myöten, ja Taru on osallistunut Perussa viikon mittaiseen kokkikouluunkin. Hän on kova MC- ja JMC-fani ja ihailee kokeista suuresti Heston Blumenthalia. Taru on kova matkailemaan ja hän harrastaa kokkauksen lisäksi myös hiphop- ja showtanssia.

Fanny Johansson, 12, Espoo

Fanny on kiinnostunut erilaisista ruoanlaittotekniikoista, eikä pelkää kokeilla niitä. Fannyn isä on opettanut häntä paljon, mutta Ulla Svenskin lasten leivontakirja ja Youtube ovat olleet myös suuressa roolissa erityisesti makeiden herkkujen opettelun osalta. Fanny on käynyt hakemassa leivoksiin oppia myös Porvoon Cafe Postresissa. Fanny kiinnittää paljon erityishuomiota esillepanoon. Hän harrastaa kokkailun lisäksi kuorolaulua ja pianonsoittoa sekä pelaa koripalloa. Tulevaisuudessa hän haluaisi olla lastenhoitaja, lääkäri tai leipuri.  

Tiesitkö tämän makkaranvalmistuksesta? – Suolet ällöttävät juniorikokkeja

MasterClass-tunnilla juniorikokit saavat tietoa eri lihoista ja makkaran valmistuksesta. Tomi ja Henri esittelevät junioreille suolet, joihin makkaran sisältö pursutetaan.

”Mä en kyllä ehkä syö enää makkaroita”, Sara huudahtaa.

Myös muiden kasvot vääntyvät inhoilmeeseen.

Miten juniorikokit selviävät makkaran valmistuksesta? Junior MasterChef Suomi tiistaisin kello 20 Nelosella ja Ruudussa. Seuraa ohjelmaa Facebookissa ja Instagramissa @masterchefsuomi.

Teurastettu jänis järkyttää juniorikokkeja – ”Mulla meinasi tulla itku”

Tällä viikolla Junior MasterChefissa juniorikokit saavat tietoa eri eläinten lihoista ja niiden osista. Porsas ja nauta ovat kaikille tuttuja lihatiskiltä sekä ruuanlaitosta. Jänis on puolestaan monille vieraampi liha ja varsinkin sen näkeminen kokonaisena teurastettuna järkyttää.

”Kävi sääliksi. En ole koskaan maistanut enkä kokannut kania”, Hilla toteaa.

Topias puolestaan järkyttyy tajutessaan, että edessä onkin kokonainen jänis.

”Mä ensin luulin, että se on sen pupun jalka. Mulla meinas tulla itku, kun mä tajusin, että se on kokonainen pupu. Sillä oli silmäripsetkin jäljellä!” Topias selittää kauhuissaan.

Junior MasterChef Suomi tiistaisin kello 20 Nelosella ja Ruudussa. Seuraa ohjelmaa Facebookissa ja Instagramissa @masterchefsuomi.

Vadelmaveneitä, vaniljafudgea ja lakua – mutta mitä karkeista saa kokattua?

Juniorikokit saavat tällä viikolla makoisan haasteen. Kaikki pitävät karkeista, mutta niistä ei ole helppoa valmistaa ruoka-annoksia. Kupujen alta paljastuu erilaisia tuttuja ja vähemmän tuttuja karkkeja. Vadelmaveneet ja vaniljafudge ovat monien suosikkeja, mutta esimerkiksi banaanirakeet ja sitruuna-lime-puolikkaat aiheuttavat hämmennystä.

Otto paljastaa, että inhoaa banaanirakeita ja Hilla puolestaan epäilee sitruuna-lime-karkkien mahdollisuuksia kokkailuun. Topiaksen saama vaniljafudge aiheuttaa puolestaan kateutta muissa juniorikokeissa.

Mutta mitä karkeista voi valmistaa? Junior MasterChef Suomi tiistaisin kello 20 Nelosella ja Ruudussa. Seuraa ohjelmaa Facebookissa ja Instagramissa @masterchefsuomi.

Omenapiirakkaa, pizzaa ja lihapullia.. Tuomareiden lapsuudenruuat yllättävät juniorikokit!

Tällä viikolla Junior MasterChefissa tutustutaan tuomareiden lapsuuden lempiruokiin. Ruokakulttuuri on muuttunut Suomessa paljon kansainvälisempään suuntaan. Esimerkiksi Junior MasterChef –kilpailijat ovat tottuneet syömään sushia ja se on heille arkipäivää.

Tomi kertoo lapsuuden lempiruokansa olevan lihapullat ja perunamuusi.

”Hähää, ette ois uskonut!” Tomi kommentoi yllättyneitä kasvoja.

Saran herkku lapsena oli puolestaan pizza ja Henrissä lämpimiä muistoja herättää omenapiirakka.

Miten tuomareiden lapsuuden lempiruuat liittyvät päivän tehtävään?
Junior MasterChef Suomi tiistaisin kello 20 Nelosella ja Ruudussa. Seuraa ohjelmaa Facebookissa ja Instagramissa @masterchefsuomi.

Kakkujen maistelutehtävä osoittautuu yllättävän haastavaksi: “Tää on vaikee!”

Neljännessä Junior MasterChef -jaksossa juniorikokit pääsevät makeisiin tunnelmiin. Heille tarjotaan viittätoista upeaa kakkua, joista kustakin pitäisi tunnistaa yksi päämaku. Tehtävä osoittautuu yllättävän vaikeaksi, sillä yhdessä kakussa on paljon makuja.

Akseli kertoo, ettei hän ole suuri kakkujen fani, mutta nämä kakut suorastaan sulivat suuhun.

“Kaikki kakut maistu tosi erilaisilta. Joissain oli vähän kirpeämpiä makuja, joissain oli makeampia makuja ja jotkut oli siltä väliltä. Mutta kaikki maut oli tosi hyviä”, Fanny analysoi.

”Tää on vaikee!” Akseli tuskailee.

Miten kilpailijat selviävät maistelutehtävästä? Junior MasterChef Suomi tiistaisin kello 20 Nelosella ja Ruudussa. Seuraa ohjelmaa Facebookissa ja Instagramissa @masterchefsuomi.