Arman ja viimeinen ristiretki

Arman ja viimeinen ristiretki

Sarjassa Arman muuttaa kymmeneksi päiväksi yhteisöön, heimoon tai ympäristöön, jossa ihmiset elävät täysin länsimaisen kulttuurin ulkopuolella. Kohteisiin tutustutaan opettaja-oppipoika-asetelmassa. Jokaisessa uudessa ympäristössä Armanin on lunastettava oma paikkansa ja luottamus paikallisten joukossa. Koskettavassa sarjassa on luvassa hengenvaarallisia seikkailuja ja selviytymistä, mutta sarjan pääpaino on ennen kaikkea ystävyydessä ja luottamuksessa. Kotimainen dokumentaarinen sarja.

Arman osoittaa, miten karuja kohtaloita pakolaisleirin ihmisillä voi olla: miehen veli yritti raiskata yksinhuoltajalesken

Uudessa Arman ja viimeinen ristiretki -jaksossa Arman matkustaa Etiopiaan Kulen pakolaisleirille, jolla asuu valtava määrä Etleä-Sudanin konfliktia paossa olevia ihmisiä. Leirillä Arman keskustelee Nyadiag-nimisen naisen kanssa, joka on neljän lapsensa yksinhuoltaja. Nyadiag on myös menettänyt toisen jalkateränsä, minkä lisäksi hän on joutunut seksuaalisen väkivallan uhriksi.

Arman ja viimeinen ristiretki Jimillä maanantaisin klo 21.00.

Arman Alizadista ei ihan heti leivota Tarzania sademetsään: ”Viidakko on vaan vittumainen paikka!”

Arman ja viimeinen ristiretki -ohjelman maanantaisessa jaksossa Arman Alizad tutustuu alkuperäiskansan edustajaan Ecuadorissa. Alizad opettelee viidakon tavoille oppi-isänään viimeisimpiä waoran-heimon jäseniä.

Armanin selviytymisyritys viidakossa ei aivan vakuuta heinämajan isäntää.

”Hän pitää kovaa meteliä ja pelästyttää eläimiä”, kuvailee isäntä Armanin osallistumista metsästysretkelle.

”Jos mä pääsen täältä himaan, niin mä en enää ikinä tuu tällaseen mestaan. Viidakko on vittumainen paikka!”, Arman toteaa turhautuneena kalastaessaan olemattomia saaliita.

Arman ja viimeinen ristiretki Jimillä maanantaisin kello 21.

Waorani-jakso Ecuadorista on katsottavissa maksutta osoitteessa: www.ruutu.fi/video/2224664

Arman Alizad Nepalin maanjäristysalueella: ”Se on maanjäristys. Katto romahti just alas!”

Arman ja viimeinen ristiretki -sarjan maanantaisessa jaksossa Arman Alizad vierailee tutustumassa Nepalin maanjäristysalueeseen pian luonnonkatastrofin jälkeen. Kansallinen hätätila on valtava.

Arman osallistuu omalla panoksellaan paikallisten auttamiseen. Ollessaan sisällä tuhoutuneessa talossa uusi jälkijäristys aiheuttaa todellisen vaaratilanteen.

”Se on maanjäristys. Katto romahti just alas!”, Arman huutaa kuvaajalleen.

Arman ja viimeinen ristiretki Jimillä maanantaisin kello 21. Sarjan seuraava jakso on katsottavissa ennakkoon Ruutu+-palvelussa aina edellisen jakson tv-esityksen jälkeen.

Näin kaikki tapahtui: Arman lähellä hengenlähtöä Etiopian suolakaivoksilla - katso video!

Arman ja viimeinen ristiretki -ohjelman uudessa jaksossa jaksossa Arman Alizad tutustuu Etiopiassa paikallisen heimon elinkeinoon ja työskentelee äärimmäisen kuumissa olosuhteissa suola-aavikolla. Rankka työ ja uskomaton +55 asteen kuumuus käyvät ylivoimaiseksi yhdistelmäksi tottumattomalle tekijälle. Pian Arman onkin niin huonossa kunnossa, että on aika toimia pian.

”En mä pysty hengittään!”, Arman tuskailee maatessaan paahtavalla suola-aavikolla.

Paikallinen isäntä lähtee viemään Armania läheiselle kaivokselle, josta onneksi löytyy lääkäri. Hengenlähtö on nyt todella lähellä ja pelastuminen on muutamista tunneista kiinni.

Arman ja viimeinen ristiretki Jimillä maanantaisin klo 21.00.

Arman slummien keskeltä: "Yhteisöllisyyttä, rakkautta ja lämpöä, jolla nää ihmiset kohtelee toisiaan, pitäis tuoda Suomeen!"

Omien ohjelmasarjojensa myötä paljon maailman kurjuuttakin todistamaan joutunut Arman Alizad yltyy Bangladeshissa slummin keskellä mittavaan monologiin, jossa on paljon painavaa asiaa. Mies puhuu slummien lämmöstä ja siitä, miten lähimmäisen rakkaus ja yhteisöllisyys kukoistavat slummeissa kaiken kurjuuden keskellä. 

- Täällä mä oon onnellinen, Arman summaa tuntojaan.

Arman ja viimeinen ristiretki Jimillä maanantaisin klo 21.00.