Arman ja viimeinen ristiretki

Arman ja viimeinen ristiretki

Arman ja viimeinen ristiretki palaa Neloselle kahdeksalla uudella jaksolla ensi syksynä.

Ohjelman kolmannella kaudella Arman etsii elämän tarkoitusta eri kulttuureista ja yhteisöistä, jotka ovat omistaneet elämänsä yhdelle päämäärälle. Joillekin päämäärä on raha ja menestys, toiset tavoittelevat kauneutta ja täydellisyyttä – toisille elämä on yhtä selviytymiskamppailua.

Kotimainen dokumentaarinen sarja.

Vaarallisesta jengielämästä ihmis-Kenin maailmaan – Arman ja viimeinen ristiretki etsii elämä tarkoitusta

Arman ja viimeinen ristiretki palaa Neloselle kahdeksalla uudella jaksolla ensi syksynä. Ohjelman kolmannella kaudella Arman etsii elämän tarkoitusta eri kulttuureista ja yhteisöistä, jotka ovat omistaneet elämänsä yhdelle päämäärälle. Joillekin päämäärä on raha ja menestys, toiset tavoittelevat kauneutta ja täydellisyyttä – toisille elämä on yhtä selviytymiskamppailua. 

Ristiretkellään Arman seikkailee sekä henkeäsalpaavan kauniissa että hengenvaarallisissa paikoissa, tutustuu eksoottisiin kulttuureihin ja koskettaviin kohtaloihin. Japanissa Arman oppii muinaisia taitoja alansa mestareilta, joille täydellisyys on tie – ei päämäärä. Etelä-Koreassa ja Hollywoodissa, missä ulkonäkö on kaikki kaikessa ja sen eteen ollaan valmiita tekemään mitä tahansa, Arman tutustuu plastiikkakirurgian maailmaan ja tapaa muun muassa Ken-nuken kaksoisolentona tunnetun Rodrigo Alvesin.

Toisella puolella maailmaa Arman tutustuu eteläafrikkalaiseen vankilajengiin, jonka elämän tarkoitus on täydellinen omistautuminen omalle jengille. Siellä elämä on riippuvainen yhteisön suojelusta ja kunniakoodien noudattamisesta. 

Haitissa Arman asuu yhdessä maailman köyhimmistä slummeista, missä elämä on yhtä selviytymistä ja tulevaisuus pelkän toivon varassa. Istanbulissa kurkistetaan maailmankuulun viulistin ja miljardiperijän yltäkylläiseen ja hedonistiseen maailmaan, mutta huomataan pian, että menestyksellä ja rahalla on oma hintansa. Grönlannissa Arman metsästää inuiittien kanssa arktisessa autiomaassa ja oppii, millaista elämä on, kun olet täysin riippuvainen siitä, mitä luonto sinulle antaa.

Arman ja viimeinen ristiretki alkaa uusin jaksoin Nelosella syyskuussa.

Arman osoittaa, miten karuja kohtaloita pakolaisleirin ihmisillä voi olla: miehen veli yritti raiskata yksinhuoltajalesken

Uudessa Arman ja viimeinen ristiretki -jaksossa Arman matkustaa Etiopiaan Kulen pakolaisleirille, jolla asuu valtava määrä Etleä-Sudanin konfliktia paossa olevia ihmisiä. Leirillä Arman keskustelee Nyadiag-nimisen naisen kanssa, joka on neljän lapsensa yksinhuoltaja. Nyadiag on myös menettänyt toisen jalkateränsä, minkä lisäksi hän on joutunut seksuaalisen väkivallan uhriksi.

Arman ja viimeinen ristiretki Jimillä maanantaisin klo 21.00.

Arman Alizadista ei ihan heti leivota Tarzania sademetsään: ”Viidakko on vaan vittumainen paikka!”

Arman ja viimeinen ristiretki -ohjelman maanantaisessa jaksossa Arman Alizad tutustuu alkuperäiskansan edustajaan Ecuadorissa. Alizad opettelee viidakon tavoille oppi-isänään viimeisimpiä waoran-heimon jäseniä.

Armanin selviytymisyritys viidakossa ei aivan vakuuta heinämajan isäntää.

”Hän pitää kovaa meteliä ja pelästyttää eläimiä”, kuvailee isäntä Armanin osallistumista metsästysretkelle.

”Jos mä pääsen täältä himaan, niin mä en enää ikinä tuu tällaseen mestaan. Viidakko on vittumainen paikka!”, Arman toteaa turhautuneena kalastaessaan olemattomia saaliita.

Arman ja viimeinen ristiretki Jimillä maanantaisin kello 21.

Waorani-jakso Ecuadorista on katsottavissa maksutta osoitteessa: www.ruutu.fi/video/2224664

Arman Alizad Nepalin maanjäristysalueella: ”Se on maanjäristys. Katto romahti just alas!”

Arman ja viimeinen ristiretki -sarjan maanantaisessa jaksossa Arman Alizad vierailee tutustumassa Nepalin maanjäristysalueeseen pian luonnonkatastrofin jälkeen. Kansallinen hätätila on valtava.

Arman osallistuu omalla panoksellaan paikallisten auttamiseen. Ollessaan sisällä tuhoutuneessa talossa uusi jälkijäristys aiheuttaa todellisen vaaratilanteen.

”Se on maanjäristys. Katto romahti just alas!”, Arman huutaa kuvaajalleen.

Arman ja viimeinen ristiretki Jimillä maanantaisin kello 21. Sarjan seuraava jakso on katsottavissa ennakkoon Ruutu+-palvelussa aina edellisen jakson tv-esityksen jälkeen.

Näin kaikki tapahtui: Arman lähellä hengenlähtöä Etiopian suolakaivoksilla - katso video!

Arman ja viimeinen ristiretki -ohjelman uudessa jaksossa jaksossa Arman Alizad tutustuu Etiopiassa paikallisen heimon elinkeinoon ja työskentelee äärimmäisen kuumissa olosuhteissa suola-aavikolla. Rankka työ ja uskomaton +55 asteen kuumuus käyvät ylivoimaiseksi yhdistelmäksi tottumattomalle tekijälle. Pian Arman onkin niin huonossa kunnossa, että on aika toimia pian.

”En mä pysty hengittään!”, Arman tuskailee maatessaan paahtavalla suola-aavikolla.

Paikallinen isäntä lähtee viemään Armania läheiselle kaivokselle, josta onneksi löytyy lääkäri. Hengenlähtö on nyt todella lähellä ja pelastuminen on muutamista tunneista kiinni.

Arman ja viimeinen ristiretki Jimillä maanantaisin klo 21.00.